Hans Snoep

In 1984 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie te Amsterdam.Hierna heb ik eerst gedurende 1 jaar bij diverse praktijken in Noord-Holland waargenomen voordat ik eind 1984 een vaste baan kreeg bij een groepspraktijk in Amsterdam, wijk De Baarsjes. Hier heb ik 8 jaar gewerkt en ben in 1992 voor mijzelf begonnen op de Admiralengracht nr 154 te Amsterdam, de plek waar de praktijk nog steeds zit. In de tussenliggende periode heb ik mij op diverse gebieden geschoold om kwalitatief en op het persoonlijke vlak goede zorg te kunnen bieden.

In de periode 1985-1994 heb ik in Doorn aan de academie voor Haptonomie gestudeerd en heb de basisopleiding en diverse bij-en nascholingen gevolgd en afgerond.

In de periode 1986-1988 heb ik in De Lutte de opleiding Manuele Therapie, methode Marsman, gevolgd en afgerond.

In de periode 1999-2001 heb ik in Overveen bij de opleiding Anglo-Dutch de opleiding acupunctuur gevolgd en afgerond.

In 2006 heb ik de opleiding runningtherapie gevolgd en afgerond.

Tussentijds ook nog diverse cursussen en nascholing bij het Nederlands Paramedisch Instituut gevolgd en afgerond,allen nodig om goede kennis over de laatste ontwikkelingen op het vakgebied te houden. Hierdoor sta ik in het Centraal Kwaliteits Register. Ook het overleg met collega’s van FysioTeampraktijken, welke structureel 4-6x per jaar plaatsvinden, draagt bij aan ontwikkeling van het vak fysiotherapie.

Ik vind het in mijn werk belangrijk om samen met de hulpvrager (patiënt) de oplossing voor de klacht/blessure uit te zoeken. Ik kan, vanuit mijn kennis van het bewegingsapparaat, de klacht vaststellen en wil dan samen de strategie bepalen om tot een “gezond” lichaam te komen. Ik heb grote affiniteit met sport, en met name hardlopen, fietsen en schaatsen. Ik heb geruime tijd aan triathlons (kwart-en halve) gedaan, hardloopwedstrijden en in de winter schaatsen op de Jaap Edenbaan. Sport draagt voor mij op een bijzondere wijze bij aan gezondheid, mits het gezond gebeurt. D.w.z met in achtnemen van de belastbaarheid van het lichaam, een gegeven dat niet altijd gelijk is. Vooral met plezier en ontspanning sporten, heel blijven en de lat met betrekking tot presteren niet te hoog leggen.